Bonus de zeci de mii de euro pentru cumnata lui Negoiță de la sectorul 3

Conform unei investigații recorder.ro, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a oferit bonusuri financiare consistente, din bani publici, fostei sale cumnate. Fericita câștigătoare a acestui job este Cristina Arghir, fosta cumnată a primarului Negoiță. În 2017, Arghir a devenit preşedintele Consiliului de Administraţie al firmei Internet şi Tehnologie S3, aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 3. Practic, este o companie de casă a Primăriei și funcţionează aproape exclusiv în baza contractelor pe care instituția condusă de Robert Negoiță i le atribuie.

Deși nu se poate vorbi de o performanță în cazul acestei firme, Consiliul Local al Sectorului 3 a votat acordarea unor bonusuri de până la 10 % din profit pentru membrii Consiliului de Administrație. Din postura de președinte, Arghir a primit dreptul la cea mai mare recompensă: aproximativ 160.000 de lei (35.000 de euro).

În aceeași ședință s-a votat și majorarea salariului lunar încasat de Cristina Arghir de la 8.000 la 12.000 de lei, măsura fiind susținută direct de primarul Robert Negoiță: „Noi discutăm de nişte oameni care şi-au dedicat viaţa şi activitatea unor societăţi care, întâmplător, sunt ale primăriei şi consider că trebuie să fie remuneraţi!“.

Consiliul de Administrație al firmei Internet şi Tehnologie S3, pe care Cristina Arghir îl conduce, s-a întrunit în anul 2018 o dată pe lună. Pentru această unică ședință, cumnata primarului a fost premiată.