Camera ascunsă | Judectorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran a mai ascuns, în acte, o vilă de 1,2 milioane de euro

Captura RTV

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, de la Curtea de Apel București, este, se pare, proprietarul ascuns al unei superbe vile în valoare de 1,2 milioane de euro. Reporterii România Tv aduc dovezi video,obținute cu camera ascunsă.

Fiul cel mare al judecatorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, Alexandru Ion-Tudoran, a scos la vanzare sau inchiriere vila din strada Popa Savu nr 29. 

Deși în acte imobilul aparține vecinului de domiciliu, un anume Theodor Dănăricu, fiul judecătorului și-a asumat faptul că vila este proprietatea familiei sale. 

Discuția pretins chiriaș/Alexandru Ion-Tudoran

Reporter – Ce faceti?

Alexandru Ion-Tudoran – Bine!

Reporter – Cum ziceti sa procedam?

Alexandru Ion-Tudoran – Nici nu stiu ce sa zic. Ideea e ca noi nu am facut nimic, Noi am ramas la..la discutia unde am ramas.

Reporter – Da

Alexandru Ion-Tudoran – O sa mai trebuiasca sa mai obtinem noi acum, pentru ca asta s-a intamplat, un certificat de calitate de mostenitor, cel putin, ca sa putem sa incheiem contractul, pentru ca acolo era si matusa mea cu o cota in proprietate. Dar asta dureaza foarte putin. O sa va trimit acum draftul si propunerea, da?

Reporter – Da, super!

De la bun început Alexandru Ion-Tudoran a susținut că proprietatea de peste 1 milion de euro este a familiei sale. De altfel, in discuțiile cu pretinsul chiriaș, filmat cu camera ascunsă, fiul judecătorului s-a comportat ca un adevărat proprietar. În toiul discuțiilor privind închirierea, el a susținut că o cotă din vilă aparține unei mătuși decedate, de aceea mai este nevoie de timp pentru perfectarea contractului.

Alexandru Ion-Tudoran a dezvăluit și mecanismele binecunoscute ale evaziunii fiscale, propunând chiar el încheierea unui contract fictiv. Fiscal sau nefiscal? – a întrebat fiul judecătorului, argumentând că nici foștii chiriași nu au avut un contract legal. 

Recent, s-a descoperit ca judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a plasat și pe numele fiului cel mai mic, Tudor, șomer, un apartament de lux de peste 100.000 de euro amplasat într-un complex imobiliar din Sinaia.

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran este cercetat de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție, iar în urmă cu 3 zile a demisionat pentru a scăpa de ancheta penală. El se află în strânse legături cu proprietarul Autovit, Florin Pîrvu.

Discuția halucinantă prin care fiul judecătorului propune și recunoște că a făcut evaziune fiscală

Alexandru Ion-Tudoran – cum va avantajeaza pe dvs. Aici sunt mai multe discutii. Putem sa o facem nefiscal sau putem sa o facem fiscal. Daca o facem fiscal, ca sa va ajut pe dvs, putem sa facem un contract de sublocatiune in sensul in care sa va emit factura. Adica, practic, dvs subinchiriati. Eu inchiriez unei societati dupa care va subinchiriez dvs si va facem contract de inchiriere si va emitem factura ca sa puteti sa va deduceti cheltuielile. Daca nu vreti sa facem asa, putem sa facem si nefiscal, asta inseamna sa nu avem contract, atunci sa ne gandim, cum am spus , la o..

Reporter – La o suma…

Alexandru Ion-Tudoran – La o suma! O sa ma gandesc. Noi asa am lucrat . Am lucrat o parte la nefiscal, o parte la fiscal.

Reporter – pai asa sa fie bine si pentru noi.

Alexandru Ion-Tudoran – ihi, o parte la nefiscal, o parte la fiscal ne-am inteles noi. Asa le convenea lor. Ma rog, nu aveau treaba cu tva-ul. Eu sunt avocat. Eu nu sunt genul care sa zic „Iau!” si dupa o luna jumate, doua, trei zici “Aoleu, ca nu mai pot. Inchid ca nu am bani si ca nu stiu ce.”. Ca nu am facut nimic.

Reporter – da

Alexandru Ion-Tudoran – dvs aveti o paguba, eu am o paguba,

Reporter – mi se pare corect

Alexandru Ion-Tudoran – da. Si atunci …