Cine e ziarista care-l așteaptă pe Dragnea ca pe briza mării. Indiciu: în PSD i se spune „Mooya”

Foto: Facebook

Rubrica intitulată „Culisele presei”, conține articole cu informații care circulă în spatele „cortinei” din mass-media din România, multe nespuse publicului, dar care trebuie să ajungă la cititori pentru a înțelege „mecanismele” celei de-a 5-a putere în stat. Astăzi, vorbim despre unul din personajele cu care Dragnea ar fi împletit utilul cu plăcutul.

În partid i se spune „Mooya”, iar etimologia poreclei/alint rămâne un mister. Cert e ca duduia, june, la vremea când „Daddy” era pe val, facea numerose documentări pentru un ziar central, apoi pentru „Realitatea TV”, cu deplasări dese în Teleorman și cu înnoptări prin cabane de lux.

Paranghelii, manele, cadouri scumpe, bani, putere. Credea că toată lumea e la picioarele ei. Dragnea era implicat, reportajele ieșeau ca unse.

Posesivă și foarte geloasă, „Mooya” începuse să devină obositoare, iar Dragnea devenea prea important în PSD ca să poată fi compromis. Mai ales că duduia are gura mare și bogată în înjurături.

Așa se face că „Daddy” s-a orientat spre ceva mai „elevat”, recte Irina Tănase. Calină, cu dosar de cadre bun, supusă și fără să fie bănuită de genialitate, tânăra i-a cazut cu tronc vicleanului Dragnea.

„Mooya” devenea balast… Pentru ea, pierderile erau mari, din toate punctele de vedere. Certuri cu Dragnea, înjurături, crize… Era furioasă că fusese folosită și abandonată, iar picătura care a umplut paharul a fost ratarea postului promis, de șefă a Biroului de presă al PSD, unde, relativ recent, a fost numită Maria Toader, în timp ce ea prestează ca o sclavă la o televiziune de partid.

Acum, „Mooya”, așteaptă ieșirea lui Dragnea mai ceva ca Irina. Ziarista vrea din două una: fie îl recucerește, fie îi bagă ghearele în gât, în speranța că de obținut, tot obține ceva…