Circ politic la Roman | Traseistul deputat Leoreanu spune că renunță la indemnizații de 10.000 de euro pentru a fi consilier local plătit cu 800 de lei

0
147
Leoreanu, un adevărat garant al moralității

Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului Roman, implicat în scandaluri financiare cercetate de procurori, este candidatul PNL pentru funcția de primar

Traseist consacrat ce a trecut pe la PSDR, PSD, PLD, PDL, PMP pentru ca acum să își hrănească apetitul financiar-politic la PNL, deputatul de Neamț Laurențiu Leoreanu prostește pe față și jignește inteligența locuitorilor municipiului Roman. Ca să atragă, crede el, voturile romașcanilor, Leoreanu s-a trecut primul pe lista candidaților pentru Consiliul local Roman. Altfel spus, Leoreanu vrea să convingă că va renunța la cuantumul de circa 10.000 de euro ce îi primește lunar ca salariu și cheltuieli decontate de Camera Deputaților pentru a primi … 800 de lei pentru prestația de consilier local în Roman. Pe bune??! Ajuns dintr-un profesoraș de liceu industrial mare parlamentar, Laurențiu Leoreanu chiar crede că manipularea lui grosolană, jignitoare chiar pentru romașcani, va ține. Sau poate este doar ecoul minții lui născut din cearta celor doi neuroni. Căci este evident că scopul lui Leorenu este acela de a-și promova prietenii. Cu garanții colaterale cash și la termen.

Consilierii lui Leoreanu, toți unul și unul

Alături de deputatul Leoreanu mai figurează pe lista consilierilor locali din Roman din partea PNL numitul Petrică Căpraru, poreclit consilierul portofel, cel care are contracte si vinde carne la Primărie, la Spital, la echipa de fotbal. Este același individ care a amenintat un jurnalist în 2017 spunând că trebuie executat. Onorabila listă de consilieri PNL garantată de Leoreanu o reține și pe Roxana Iorga, viceprimărița care într-o jumătate de mandat s-a descurcat atât de bine financiar, încât a făcut mai multe achizitii imobiliare, pe Ionut Gârbea, un împătimit al jocurilor de noroc și pe Daniela Ichimaș, o asistenta medicală cu multe probleme de etică (a nu se citi neapărat șpăgi plasate în buzunarele halatului alb).

După dezastrul de la spitalul municipal, Achiriloaei este împins spre Primărie

Priceput la toate și la nimic, însetat să își prezinte în CV-ul de 13 pagini toate premiile și mențiunile (Luptător pentru reciclare???!!), Laurențiu Leoreanu mizează să câștige Primăria Roman prin fostul director economic al Spitalului, Leonard Achiriloaei. Director economic timp de 10 ani, Achiriloaei poate bifa și el câteva „performanțe” notabile: angajări suspecte la spital, lipsa medicamentelor, lipsa aparaturii medicale și a consumabilelor. Plus CT-ul lăsat să ruginească deoarece pacienții se duc astfel la o firmă privată ce deține în concesiune un spatiu în policlinică, iar aici lucreză ,întâmplător, soția altui liberal, Lucian Pascariu, director în primărie.

Finul de cununie al omului de afaceri Vasile Balcan, patronul Marsat, care este condamnat penal în două dosare cu fraude de fonduri europene, Leonard Achiriloaei este același personaj care a lăsat la Spitalul Roman mamograful nefolosit, a împărțit suplimentul Covid după bunul plac și a prezentat interes doar sa concesioneze și sa vândă cabinetele medicale. Dar acestea ar fi ultimele griji ale candidatului PNL la primărie.

Asociația Roman 2000, supapă pentru fondurile publice sifonate de la Spital

Cea mai mare problemă a directorului Achiriloaei o reprezintă multele sesizari penale ale salariaților spitalului care au fost obligați să vireze cei 2% din impozitul pe venit către Asociația Roman 2000. Această asociație este folosită de candidatul Achiriloaei pentru tot felul de inginerii financiare (dacă se confirmă comisioane plătite aici de firmele care livreaza aparatură și medicamente spitalului nu îl va mai salva nici Leoreanu). La Asociația Roman 2000 contabilitatea este asigurată de cumnata lui Achiriloaei, Tatiana Danilă, iar președintele asociației este Ovidiu Bojescu, fostul city manager în mandatele lui Leoreanu. Interesant ar fi de aflat exact banii pentru mai multe plăți dubioase printre care și niște excursii/croaziere prin străinatate cu familia, dar și pentru anumite persoane. Plus organizari de petreceri din fondurile aceleiași asociații.

În afara afacerilor plimbate prin Asociația Roman 2000, interesele directorului Leonard Achiriloaei au țintit și achizițiile de medicamente. De cele mai multe ori indirect, nu neapărat prin firma Romfarm B A SRL controlată de-a lungul timpului de mama și de fratele său, ci mai degrabă prin firma Romedica SRL deținută de un anume Bucur, exact fostul partener de afaceri al familei.