Condamnat la pușcărie, Iulian Niculescu „Șacalul” candidează în județul Neamț din partea PNL. Cozmanciuc, Orban și Rareș Bogdan l-au girat

0
7

Liberalii din județul Neamț trimit să candideze pentru un post de consilier local un fost condamnat la închisoare pentru 2 ani și trei luni. Se întâmplă în localitatea Bicaz, unde Iulian Niculescu – anchetat și găsit vinovat pentru falsificarea și vânzarea de diplome de bacalaureat și de licență, este acum un onorabil liberal ce vrea să împărtășească din experiența sa acumulată în penitenciare. Nu singur, ci susținut de un alt nume celebru, Iulian Mătasă – candidatul la funcția de primar.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, acest personaj – altfel infractor dovedit, se laudă pe platformele de socializare cu fotografiile în care apare alături de premierul Ludovic Orban, europarlamentarul Rareș Bogdan și candidatul PNL la funcția de președinte al CJ Neamț, Mugurel Cozmanciuc.

Poreclit „Șacalul”, liberalul Iulian Niculescu a fost urmărit penal pentru prima dată în anul 2005 de procurorii Tribunalului Miercurea Ciuc, iar după doi ani de procese a fost condamnat penal la 1 an de închisoare. Nu a ajuns atunci după gratii. Dar a demarat o afacere penală ce i-a adus recidiva : falsificarea și vânzarea de diplome de bacalaureat și de licență! Astfel că a ajuns iarăși să fie cercetat. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii de pe lângă Tribunalul Arad, Iulian Niculescu „Șacalul ” a falsificat 40 de diplome de bacalaureat și licență pentru 30 de persoane care erau interesate de obținerea unor astfel de documente. „ȘACALUL” le explica acestora că diplomele au fost obținute datorită relațiilor sale în rândul cadrelor didactice de la universitățile emitente. Pentru aceste diplome a primit nu mai puțin de 17 000 de euro. La flagrantul organizat de procurori, ȘACALUL a fost surprins având asupra sa suma de 4000 de euro primită în schimbul unor diplome, respectiv 1500 de euro pentru o diplomă de bacalaureat și 2500 de euro pentru o diploma de licență.


Din cercetări a mai reieșit că Iulian Niculescu „ȘACALUL”, a falsificat diplomele folosind calculatorul său personal, iar după imprimare erau scrise cu stiloul, numele doritorilor.
Dosarul a fost judecat de Tribunalul Arad, Curtea de Apel Timișoara și Înalta Curte de Casație și Justiție din București, sentința definitivă fiind stabilită la 2 ani și trei luni de închisoare pentru infracțiunile de FALS ȘI INSTIGARE LA FALS ÎN ÎNSCRISURI OFICIALE!

La vizita recentă a premierului Orban în Neamț, fostul pușcăriaș devenit candidat PNL a ținut neapărat să se fotografieze cu liderii partidului. ” Bunăstare și Respect! Se poate și la Bicaz! ” , a postat candidatul penal al PNL.