Criminalul Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra, după ce a suprins-o cu telefonul în mână

0
75

Suspectul în cazul crimelor din Caracal, Gheorge Dincă, a recunoscut că a ucis-o pe fata de 15 ani joi, în jurul orei 12.00, imediat ce a surprins-o cu telefonul în mână și a precizat că i-a incinerat corpul, a declarat, duminică seară, procurorul Georgiana Hosu, adjunctul șefului DIICOT. Potrivit hotnews.ro, Hosu a spus că bărbatul a răpit-o pe fată în scopul exploatării sexuale, a sechestrat-o și a violat-o, iar Alexandra „nu a avut practic nico șanșă de a se apăra”. Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat în același mod.
Potrivit sursei citate, procurorii au extins cercetările în cazul lui Gheorghe Dincă și pentru omor calificat, după ce în 25 iulie, în jurul orei 12.00, a ucis-o pe fata de 15 ani, pe care o răpise în scopul exploatării sexuale și pe care a sechestrat-o și a violat-o.

„La data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12.00, la domiciliul său din Caracal ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său și o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, sechestrarea și adăpostirea minorei prin constrânge și răpire și profitând de imposibilitatea ei de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Inculpatul este o persoană cu o constituție fizică masivă, în fața căruia o minoră de 15 ani nu a avut practic nicio șansă să se apere”, a spus procurorul DIICOT.
Ea a precizat că în urma percheziției la locuința suspectului în cenușa dintr-un butoi metalic au fost găsite fragmente de oase calcinate și dinți, 3 inele, un lănțișor, alte două fragmente de lănțișoare, o bucată metalică în formă dreptunghiulară și o montură de inel care aveau urme de ardere. De asemenea, în mașina bărbatului a fost găsit un cercel, iar aceste bijuterii au fost recunoscute de mama Alexandrei ca fiind ale fiicei sale.
Procurorul DIICOT a mai precizat că Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parţială, care arată că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât şi al suspectului, iar Gheorghe Dincă a recunoscut la audieri că a ucis-o pe fată la domiciliul său și ulterior i-a incinerat corpul. Dincă a spus că a omorât-o pe tânără atunci când a surpsins-o cu telefonul mobil în mână.
Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat în același mod. „Urmează să ofere detalii în cadrul audierilor reluate de colegii mei la ora 20.00”, a mai spus procurorul.
„Audierea continuă, iar aceste declarații ale inculpatului trebuie coroborate și cu alte mijloace de probă. Sunt date, da, conform declarațiilor, ca inculpatul a săvârșit și în cazul Luizei același gen de infracțiuni (…) Vom prezenta investigațiile”, a precizat Hosu.

Întrebată dacă sunt indicii că ar fi și alte victime, Hosu a spus că în acest moment, nu.

Adolescenta de 15 ani a sunat joi, din locuința suspectului, de 3 ori la 112 în interval de 7 minute, începând cu cu ora 11.05. Potrivit datelor transmise de STS, acuzat de Poliție că a transmis trei adrese greșite în urma apelurilor fetei la 112, primul apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:05:07.