Dovada tacticilor infracționale ale lui Marius Craina. Un pacient, șantajat de controversatul medic timișorean

0
20
Încep să apară tot mai multe dovezi ale modului abuziv în care medicul Marius Craina înțelege să își facă meseria. Presa centrală, necumpărată de Marius Craina, începe să acorde tot mai multă atenție feudei acestuia din sistemul de sănătate timișorean.

De mulți ani de zile se vorbea la nivelul comunității medicale din Timișoara despre comportamentul abuziv al lui Marius Craina la adresa pacienților și medicilor deopotrivă. Acum au început să vină dovezile.

Jurnalistul Mircea Marian a arătat public declarația unui pacient asupra căruia Marius Craina a făcut presiuni pentru a face declarații mincinoase la adresa medicului chirurg Mihai Ionac, de la clinica de chirurgie vasculară Timișoara.

“Un document, o mărturisire dramatică, despre mlaștina din sistemul medical de stat: pacienți puși să plătească (sistemul e gratuit, best joke ever), moguli peste spitalele de stat, răfuieli între medici și, bomboana de pe colivă, presa aservită”, scrie Mircea Marian pe pagina de Facebook.

Pe scurt, povestea: un om amărât vine la spitalul județean Timișoara pentru o operație. E pus să își cumpere medicamentele, cu promisiunea că îi vor fi decontate. Le cumpără, e operat și, când să își ia banii înapoi, e băgat în meciul dintre managerul spitalului, Marius Craina, și șeful secției de chirurgie vasculară, care îl operase. Craina îl cheamă în audiență și, din declarație, se vede cum îl înghesuie pe pacient să îl toarne pe medicul care îl operase sau…nu vede decontul. Mai mult, Craina îl trimite pe pacient la niște ziariști locali, celebri prin onestitatea lor, și ăia încearcă și ei să stoarcă o incriminare a șefului de secție, cu care managerul spitalului avea meciuri.
Pacientul, din câte înțeleg, nu și-a primit banii nici la patru ani de la operație.
Craina a fost dat afară în noiembrie 2019, de ministrul Costache. Tot felul de ziariști onești, patric andre de nu știu cum (eu sunt de la țară, nu le am cu nobilimea scăpătată franceză), varsă lacrimi de crocodil după Craina.
O poveste despre cumplita complicitate dintre feudalii care conduc spitalele de stat și prea-onesta presă care-i apără. În intersul pacientului, bineînțeles…
PS: Înțeleg că ministerul Sănătății are o comisie de etică, poate se uită și pe ce spune acest pacient
”, conchide jurnalistul.

Scrisoarea pacientului șantajat. Citești și te crucești!