Escrocheriile lui Cumpănașu, denunțate și de Fundația Colegiului Național de Apărare

0
88

Fundația Colegiului Național de Apărare s-a delimitat Alexandru Cumpănașu, ieșirile publice ale acestuia fiind considerate nepotrivite și în neconcordanță cu valorile și principiile morale. ”Afirmațiile domnului Alexandru Cumpănașu au fost făcute în nume personal, fără mandatul sau consultarea prealabilă a board-ului Fundației Colegiului Național de Apărare.

Până la lămurirea situației, Consiliul director al Fundației Colegiului Național de Apărare a decis suspendarea domnului Alexandru Cumpănașu din funcția de vicepreședinte”, a decis consiliul director al Fundației Colegiului Național de Apărare. Recent s-a aflat faptul că Alexandru Cumpănașu nu are studii superioare.

Alexandru Cumpănaşu se laudă cu activitatea depusă la Colegiul Naţional de Apărare al Universităţii Naţionale de Apărare, susținînd că a predat acolo. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a transmis însă că Alexandru Cumpănaşu nu a absolvit niciun curs la Colegiul Național de Apărare.

Chiar dacă nu are studii superioare, Alexandru Cumpănașu a câștigat în ultimii ani, împreună cu soția sa, sute de mii de lei de la diferite universități. Declarațiile de avere și de interese arată că Alexandru Cumpănașu a încasat venituri de la universitățile conduse de rectorii care îi erau subordonați în Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR).

66.000 de lei de la SNSPA, 58.000 de lei de la UEFISCDI, 580.000 de lei de la Asociația pentru Implementarea Democrației, plus alte sute de mii de lei de la alte asociații, plus chirii de peste 100.000 de lei. Atât a câștigat Alexandru Cumpănașu în 2018, potrivit declarației de avere depuse în calitate de candidat la prezidențiale. Sume similare, de ordinul sutelor de mii de lei, a câștigat și soția sa, Simona – Gabriela Cumpănașu, din aceleași surse, arată un material publicat de g4media.

Alexandru Cumpănașu este absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat obținută în iunie 2000 la Liceul Ioniță Asan din Caracal. Tot acolo a obținut și atestat profesional de Programator – analist – ajutor. El a declarat pentru G4Media.ro că nu și-a terminat studiile de drept începute la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.