Infracțiuni politice | Senatorul Răducu Filipescu face PNL de râs! Vrea să aducă în partid un fost șef de la PSD, pe motiv că e „bun activist”! Halal „doctrină”, halal „ideologie”!

Senatorul PNL Răducu Filipescu (centru) se "lipește" la poza de lideri supremi, dar pe furiș își face jocurile "apolitice" în interes propriu

Unul dintre PNL-iștii care, imediat cum a venit partidul la putere, a început să se manifeste ca baron local, este senatorul Răducu Filipescu. După ce a dat cu pumnul în masă pentru a-și planta omul la ISJ Călărași și pentru a-și subordona organizațiile locale, acum vrea să pesedizeze PNL-ul.

Senatorul liberal Răducu Filipescu a șocat, recent, despre zvonurile privind venirea lui Ciprian Pandea în PNL, că au existat discuții pe această temă.

„Ciprian Pandea înclină să vină către PNL. Pandea nu este o persoană pe care să o dai la o parte, e un activist bun, a fost șef de organizație județeană, a făcut treabă, are relații foarte bune bune cu toți primarii, și cu ai noștri și cu cei din PSD. Dacă vine singur, va veni ca simplu membru de partid, dar dacă vine cu o echipă mai completă se poate discuta și o poziție, o funcție pe care să o primească în PNL.”

Senatorul PNL de Călărași, Răducu Filipescu
Ciprian Pandea alături de Victor Ponta

Ciprian Pandea a fost, în PSD, omul lui Victor Ponta. În iulie 2017, Pandea fusese numit subsecretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, două luni mai târziu fiind promovat în funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Ciprian Pandea a deținut și funcția de președinte interimar al PSD Călărași din 2016 până în 2018.

Deși organizația județeană l-a ales cu unanimitate de voturi în septembrie 2018, decizia centrului a fost de invalidare a alegerilor din cauze procedurale. Motivul real al invalidării ar fi fost legat de faptul că Ciprian Pandea a fost unul dintre liderii județeni care i-au cerut demisia lui Liviu Dragnea.

După ce a fost omul lui Ponta, fostul PSD-ist va deveni omul lui Răducu Filipescu, consolidându-i acestuia poziția în județ.

Surse din PNL au declarat pentru „Infractorul” că la nivel central s-a auzit de ceea ce vrea să facă Filipescu, acesta riscând „să-și dea singur foc la valiză”, după cum s-ar fi exprimat unul dintre liderii partidului

Ceea ce se întâmplă la Călărași este dureros de relevant pentru felul cum înțeleg politica oameni care ajung cocoțați în poziții înalte de către partide, fără a se cunoaște ideologiile sau doctrinele politice care definesc partidele respective.