INFRACTORUL|Petre Iacob, primarul din Popești-Leordeni a fost audiat de procurorii DNA. Și-a mărturisit păcatele

Primarul orașului Popești-Leordeni, Petre Iacob, a fost audiat ieri de procurorii DNA timp de două ore într-un dosar de corupție privind emiterea unor planuri urbanistice zonale (PUZ). Deși Iacob susține că nu ar avea nimic de-a face cu acuzațiile de luare de mită, audierea lui de ieri vine după ce procurorii DNA au realizat mai multe interceptări ale unor negocieri pentru eliberarea unor autorizații urbanistice purtate exact în Măcelaria Frații Iacob, deținută de primar.

În măcelaria primarului, potrivit ziarului Libertatea, DNA ar fi realizat un flagrant, iar operațiunea a fost recunoscută de Petrică Stoian, consilier județean CJ Ilfov, care acum trei săptămâni a fost și el chemat la DNA. ”Da, am fost, în urma unui flagrant pentru trafic de influență, nu pentru mită”, a spus consilierul unor apropiați ai săi. Cum Petrică Stoian, zis Pepi, a fost primul care a avut ocazia să povestească anchetatorilor despre traficul de interese și spăgile de la Popești-Leordeni, Iacob a simțit ieri nevoia de a se spovedi. Și pentru a-și salva fiul și fiica, implicați și ei, se pare, în afacerea cu PUZ-urile, și-a curățat sufletul de păcatele de primar în fața „duhovnicilor” de la DNA.

Culmea este că audierea lui Petre Iacob la DNA vine după ce acesta a fost exclus din PSD pe motiv de … corupție. Fapt ce reprezintă, să recunoaștem, o premieră în politica românească. Să ajungi să fii exclus dintr-un partid corupt pe motiv de corupție este mai mult decât o ironie.

Mecanic auto de profesie, Iacob controlează finanțele orașului Popești-Leordeni de 8 ani de zile, din 2012. Sub administrarea sa primăria a oferit sute de contracte de atribuire directă, fără organizarea procedurilor de licitație sau măcar de selecție de oferte. Prietenii și rudele au fost recompensate cu funcții, iar administrația locală ajungând să fie sugrumată de interesele clanului Iacob.