Ion Cotojman – avere ascunsă din fondurile sindicatelor

0
127
Sindicalistul Ion Cotojman

Un asistent medical ce a ajuns să controleze două mari structuri sindicale, Federația Sindicală Hypocrat și Sindicatul Unimedica, Ion Cotojman, și-a ascuns în declarațiile de avere banii pe care îi încasează de la cei ce îi reprezintă. Potrivit ziarului Național, sunt sume mari, de ordinul zecilor de mii de euro. Sindicalistul Ion Cotojman a săvîrșit infracțiunea de fals în declarații prin omiterea intenționată a menționării veniturilor ce le primește de la Federația Sindicală Hypocrat și de la Sindicatul Unimedica. Averea imobiliară a asistentului-șef de la Spitalul Județean Craiova s-a mărit considerabil pe banii sindicaliștilor.

În declarația de avere pentru anul fiscal 2018, Ion Cotojman nu a declarat suma de 105.905 lei primită de la Sindicatul Unimedical Craiova, o entitate ce o controlează după bunul plac. În anul 2018, Sindicatul Unimedical Craiova a strâns din cotizații suma de 1.321.137 lei, sumă ce i-a permis șefului Cotojman să își tragă doar din indemnizație 105.905 lei, adică 8.825 lei pe lună. Același sindicalist Ion Cotojman a mai încasat și suma de 61.542 lei de la Federația Sindicală Hypocrat. Adică un alt venit de peste 5.100 lei, brut, lunar. Pe care, la fel, nu l-a menționat în declarația de avere.

Casuta liderului de la Sindicatul Unimedical Craiova

Lucrurile nu sunt clare nici în ceea ce privește veniturile provenind de la Spitalul Județean Craiova. Cotojman a pretins că a încasat în anul fiscal 2018 de la Spitalul Clinic Județean Craiova suma de 78.706 lei. Numai că venitul primit în mână a fost mai mare cu cel puțin 10.000 de lei în plus. Un alt fals, așadar. Adunând toate aceste sume ale sindicalistului Cotojman, rezultă că acesta a avut anul trecut venituri de peste 254.000 de lei, circa 5.000 de euro/lună.

Din contribuțiile membrilor de sindicat, Cotojman colecteaza milioane de lei

La asemenea huzur, Ion Cotojman tocmai a mai achiziționat un teren în localitatea Malu Mare, Dolj. El mai deține proprietăți în Șimnicu de Sus, Malu Mare și municipiul Craiova.