Judecătorul Gabi Apostol s-a sinucis injectându-și benzină în vene. Avea 20 de ani de magistratură în spate, dar și o suspendaren după un incident cu „milițieni”

Judecătorul Gabriel Apostol

Judecătorul piteștean Gabriel Apostol s-a sinucis de Ziua Națională, injectându-și benzină în vene și a murit în ambulanță în timp ce era transportat către Spitalul Floreasca din București.


Adus la Spitalul Județean Argeș, în prima fază, medicii l-au stabilizat și intubat și au luat legătura cu medicii bucureșteni pentru a-l transfera. Au obținut acordul, dar magistratul argeșean a murit în drum spre Capitală.

Deocamdată, nu se știe de ce a apelat judecătorul la un asemenea gest. El se afla în concediu de trei săptămâni. Magistratul avea două fetițe.

Avocat: ”Poate lucrurile ar fi stat altfel dacă am fi știut să îi fim mai aproape”

Florentin Sorescu, unul dintre cei mai apreciați avocați din Argeș, îl cunoștea de mai mulți ani pe judecătorul Gabriel Apostol. 

„Îl știam un om cuminte și la locul lui. Pus in situația de a fi exclus din magistratură, colegii au adunat semnături în sprijinul lui arătând că în realitate este un judecător și un coleg cât se poate de capabil, dar pe care problemele au început să-l strivească sub greutatea lor. Din fericire, cei responsabili au înțeles acest lucru, motiv pentru care s-a ales doar cu o suspendare de câteva luni. Încet-încet a revenit în magistratură și lucrurile păreau că și-au reintrat pe făgașul normal. De o bună perioadă de timp nu am mai știut nimic de el pentru ca astăzi să citesc că a murit în ambulanța cu care era dus de urgență la București în urma înrăutățirii stării generale de sănătate. Uneori nu avem habar ce se întâmplă cu oamenii de lângă noi și se vădește la un moment dat că cei care păreau puternici sunt, de fapt, mult mai fragili de cât ne-am fi putu imagina. Și mă-ngrozesc la gândul că poate lucrurile ar fi stat altfel dacă am fi avut ochi să vedem și am fi știut să îi fim mai aproape. Pentru că o sinucidere nu este niciodată înfrângerea unui singur om, ci o înfrângere a aproapelui. Dumnezeu să te ierte, Gabi! Pe tine și pe noi”, a scris avocatul Florentin Sorescu pe pagina sa de Facebook.

O altă judecătoare de la aceeași instanță s-a sinucis acum patru ani

Gabriel Apostol este cel de-al doilea judecător de la Judecătoria Pitești care se sinucide în ultimii patru ani. În aprilie 2018, judecătoarea Gabriela Iordache a murit la o lună după ce și-a tăiat venele și a înghițit detartrant. Magistrata era internată de aproape o lună la Spitalul Floreasca din Capitală cu arsuri interne din cauza soluţiei ingerate. În urma ei a lăsat un bilet de adio al cărui conţinut nu explică însă gestul.

În ziua în care a decis să-şi ia viaţa, judecătoarea a lăsat un bilet de adio în care însă nu explica gestul său. Şi-a cerut scuze pentru gestul său şi şi-a exprimat încrederea că soţul său va avea grijă cum se cuvine de cei trei copii. 

Gabriela Iordache avea peste 15 ani în magistratură, timp în care a fost şi preşedintele Judecătoriei Piteşti (între 20 martie şi 1 septembrie 2014), anterior, timp de mai mulţi ani, deţinând funcţia de vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe.

În mai 2014, Gabriel Apostol a fost suspendat temporar din magistratură după un incident avut cu doi polițiști pe autostrada A1 Pitești-București, pe care i-a numit „milițieni”. În iunie 2014, același judecător a avut un schimb de replici jignitoare cu agenții de pază dintr-un magazin de bricolaj din Pitești. În același an, Gabriel Apostol a participat la emisiunea „MasterChef”. După o anchetă ce a durat mai multe luni, Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea judecătorului Gabriel Apostol până pe 25 februarie 2016, fiind ulterior repus în funcție. Din 2017, Gabriel Apostol era detașat la Penitenciarul Mioveni, unde era judecător de supraveghere a executării pedepsei privative