Judecătorul Ion-Tudoran a fost demis, la cerere, de CSM. Fuge de ancheta SIIJ?

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran

Controversatul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București, subiect al unor cercetări penale efectuate de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), a fost demis, la cerere. Deși urma să se pensioneze în octombrie, magistratul Ion-Tudoran și-a înaintat demisia ce i-a fost aprobată pe loc de CSM.

Există suspiciunea că judecătorul, cercetat pentru diverse acte penale și de corupție, ar fi recurs la acest gest pentru a se adăposti de ancheta SIIJ. Surse judiciare susțin însă că demisa nu îl protejează pe Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de procurorii SIIJ, fiind, mai degrabă, o măsură disperată.

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a intrat în atenția procurorilor deoarece nu poate justifica o sumă de peste 100.000 de euro cu care fiul său cel mic, Tudor, a cumpărat un apartament de lux într-un complet rezidențial din Sinaia. Același judecător a înmatriculat pe numele soacrei sale, pensionară în vârstă de 86 de ani, un autoturism Ford Mustang sport de 300 cai putere. Există însă și informații privind apartenența lui Ion-Tudoran la un grup organizat reprezentat de Florin Pîrvu „Chinezu”, patronul Autovit. Din acest grup a făcut parte și cetățean american, medic, cu un statut deocamdată incert, dar și reprezentanții unor clanuri din Giurgiu și Constanța.