Liberalul Mugurel Cozmanciuc – Incredibila poveste a falsificării unui împrumut de 100.000 de euro luat de la un amărât fără casă, fără mașină, găzduit prin căminele studențești

0
142
Mugurel Cozmanciuc - Bunăstare și respect!(sursa facebook)

Deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc își sponsorizează campania electorală pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț mințind, aproape cu nerușinare, în privința resurselor financiare de care dispune. În declarația sa de avere depusă la data de 30 iunie 2020, Cozmanciuc susține că ar mai avea de returnat unei persoane fizice (Ionuț Dulgheriu) suma de 300 de lei. Și asta până în anul 2022, eșalonat. Soția lui Cozmanciuc, Roxana Teodora – celebra specialistă în creșterea bovinelor plimbată ba la Transporturi, ba la Porturile Constanța și angajată acum la Ministerul Mediului, susține însă că ar avea de returnat către același Ionuț Dulgheriu suma de 300.000 de lei. Nu este glumă și nici poveste electorală! Este realitatea constatată din compararea declarațiilor de avere ale celor doi soți Cozmanciuc.

Problema este că din anul 2014 lui Mugurel îi este al naibii de greu să justifice o sumă importantă de bani: 100.000 de euro. Și de atunci tot rostogolește și amețește povestea împrumutului pretins a fi luat de la un cadru didactic din Iași, Ionuț Dulgheriu, ce până în urmă cu ceva timp locuia în caminele studențești, neavând nici măcar o garsonieră luată în chirie. Povestea cusută cu ață albă de Cozmanciuc a fost devoalată în cel mai curat demers jurnalistic de ziariștii ieșeni de la https://www.7est.ro/2017/02/pont-pentru-dna-deputatul-cozmanciuc-a-imprumutat-100-000-de-euro-de-la-un-calic/. Mergând pe urmele averii lui Mugurel, jurnaliștii au descoperit că acesta împrumutase 100.000 de euro de la profesorul Dulgheriu, un prieten sărac lipit pământului, care nu deținea nici un bun și care și-a trăit aproape întreaga viață într-o cameră de cămin din Tudor Vladimirescu. Trimis să le ofere jurnaliștilor explicații, Dulgheriu mai rău a încurcat lucrurile. Deși Mugurel Cozmanciuc declarase oficial, sub semnătură, ca luase 100.000 de euro în 2014, Dulgheriu a mărturisit că a dat acești bani în 2016.

Nu avea casă, nici bani de chirie, locuia într-un cămin studențesc, dar i-a dat lui Cozmanciuc 100.000 de euro

“I-am dat banii anul trecut, în 2016… De unde am avut bani? Am vândut casa bunicei mele din Tecuci, Vrancea (Tecuci se află în județul Galați – n.r.). I-am dat așa, pe prietenie, fără garanție, pe prietenie… Îl cunosc (pe Mugurel Cozmanciuc – n.r.) din 2005…”, a declarat Ionuț Dulgheriu.
Față de ziariștii de la www.7est.ro Dulgheriu a recunoscut și faptul că nu și-a permis să închirieze vreun apartament. A preferat să-i împrumute bani lui Cozmanciuc, iar el să locuiască în continuare în cămin. “Da, n-am casă. Am dat banii, așa pe prietenie…”

S-a împrumutat în târg ca să dea apoi banii deputatului liberal

Documente suplimentare față de cele obținute de ziariștii ieșeni demonstrează că povestea împrumuturilor lui Cozmanciuc nu este doar falsă, ci și penală de-a dreptul. Căci din declarația lui Ionuț Dulgheriu depusă la rectoratul Universității Gheorghe Asachi din Iași, obținută de redacția noastră, reiese că lucrurile sunt și mai complicate. Practic, în 2016, Ionuț Dulgheriu s-ar fi împrumutat cu suma de 100.000 de euro de la o persoană fizică, cu 48.000 de lei de la BRD și alți 20.000 de lei tot de la BRD pentru a-i oferi apoi lui Cozmanciuc suma de 400.000 de lei. Curată nebunie! Adică un profesoraș fără bani, fără casă, ce dormea prin cămine studențești, a luat bani de la o persoană fizică (oare cine o fi?) pentru a-i da apoi cea mai mare parte din sumă lui Cozmanciuc. E drept, și-a păstrat și el în cont fix 10.261 euro. Deci nici vorbă de bani obținuți pe vânzarea vreunei case a bunicii din Tecuci!

Mugurele, la brutărie!

Îmbrăcată în termeni juridici, operațiunea lui Cozmanciuc de ascundere și falsificare a provenienței sumei de 100.000 de euro încă îi poate aduce cercetarea penală și trimiterea la pușcărie. Faptele nu sunt prescrise. Ba, mai mult, o implică și pe soția lui, Roxana veterinara, care după ce a absolvit o facultate de drept privată, a fost propulsată de soț și de gașca de liberali penali din Iași condusă de Relu Fenechiu numai în funcții de conducere.