Managerul interimar al Spitalului Județean Timiș, Marius Craina, s-a îmbolnăvit brusc și a scos asistentele în stradă la vestea demiterii

Medicul Marius Craina

Revocat din funcție în cursul zilei de ieri prin Ordin al ministrului, managerul interimar al Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, instalat de PSD în 2017, refuză să părăsească funcția. La fel ca generalul Atanasie Stănculecu la Revoluție, Marius Craina și-a luat concediu medical pentru a se pune la adăpost de actul de demitere. După ce s-a dat bolnav și a negat primirea vreunui ordin de ministru privind înlocuirea sa, medicul Craina a pus asistentele Spitalului Județean Timiș să protesteze împotriva demiterii sale. Asta în condițiile în care, repetăm, el ocupă provizoriu, din 2017, funcția de manager al unității medicale.

De altfel, Marius Craina a fost anunțat ca fiind viitorul candidat al PSD în alegerile pentru postul de primar al Timișoarei.

Potrivit Ministerului Sănătății, ordinul oficial de schimbare din funcție a managerului Spitalului Județean de Urgență Timiș a fost definitivat și aprobat în din data de 27 noiembrie, concomitent cu aprobarea Ordinului de numire a noii conduceri. Documentele respective au fost trimise încă de ieri dupa amiază. În locul medicului Marius Craina, ginecolog de profesie, a fost numit Raul Petrișor, absolvent al Universității Yale cu diplomă de licență în chimie și al Universității de Vest din Timișoara, cu diplomă de master în fizică.