Mugurel Cozmanciuc a invocat statutul său de parlamentar după ce a intrat pe contrasens, a forțat semaforul roșu și lovit o mașină a Jandarmeriei

0
94
S-a dat mare cu statutul său de deputat

Arogant în virtutea calității oferită de statutul de deputat PNL de Neamț, Mugurel Cozmanciuc a lovit cu automobilul său, intrând pe contrasens, o mașină a Jandarmeriei Române, a vrut să treacă pe culoarea roșie a semaforului, dar a susținut apoi că de vină este tot …jandarmul șofer. Fapta s-a întâmplat în municipiul Roman, în aprilie 2016, relatează ziariștii de la newstrack.ro. Pentru a-i intimida pe bieții jandarmi ce își făceau simpla datorie, deputatul Cozmanciuc a invocat atunci statutul său de ales al poporului. Spre ghinionul său, polițiștii de la Rutieră nu au ținut cont de faptul că liberalul este deputat și i-au aplicat o contravenție prin procesul verbal numărul PNTX nr. 012696/18.04.2016. Sancțiunea a fost, totuși, una blândă, având în vedere că liberalul Cozmanciuc a forțat culoarea roșie a semaforului, a mers pe contrasens și a mai și lovit o mașină a Jandarmeriei. Supărat nevoie mare că tocmai lui, un deputat, i se aplică amendă, Mugurel Cozmanciuc a dat în judecată Poliția Rutieră. Și a pierdut. Instanța de fond din Roman a reținut foarte clar aroganța automobilistică a deputatului: „în apropiere de intersecția menționată, pătrunde pe sensul opus de circulație, depășind autospeciala cu nr. de înregistrare MAI oprită în dreptul semaforului electric pentru dirijarea circulației, având culoarea roșie în funcțiune, în timp ce în intersecție circula un autovehicul cu direcția de mers înspre (..) spre reintrare pe sensul său de circulație, a intrat în coliziune cu partea dreaptă spate a autovehiculului condus în partea stângă față a autospecialei MAI, accident soldat cu pagube materiale”.

Procesul în care deputatul Cozmanciuc a mințit. deși imaginile filmate îi dovedeau vinovăția

Deoarece Cozmanciuc a contrazis toate declarațiile martorilor, polițiștii de la Rutieră au preluat imaginile video înregistrate de camerele de luat vederi ale Primăriei Roman. Vizionarea acestor imagini de către judecător l-a convins pe acesta de faptul că liberalul ocolea adevărul. „Înregistrarea video depusă la dosar, din care rezultă că petentul a depășit autospeciala MAI ce aștepta la culoarea roșie a semaforului electric, pătrunzând pe sensul opus de circulație, din care se apropia un alt autoturism ce dorea să intre pe a frânat pentru a nu intra în coliziune cu autoturismul condus de petent”, se arată în dosarul 2259/291/2016 de pe rolul Judecătoriei Roman. Ca atare, lui Cozmanciuc i-a fost menținută amenda și avertismentul.