O mafioată din temutul clan italian ‘Ndrangheta opera în România folosind metoda „Devil’s Pizza”. „Locotenentul” ei este un român de 48 de ani

Katia Sanginesi (55 de ani)

O italiancă, în vârstă de 55 de ani, care face parte din temuta grupare mafiotă  ‘Ndrangheta, este autoarea jafului de bancomate din Constanța.


Katia Sanginesi, de 55 de ani, membră a grupării mafiote ‘Ndrangheta, a fost prinsă în flagrant în timp ce arunca în aer un bancomat la Constanţa prin metoda „Devil’s Pizza“. Atacul a fost dat folosind un dispozitiv artizanal din metal, echipat cu o tijă subţire, pentru a introduce explozivi în automat. Mâna sa dreaptă este Apostol Gheorghe Calin, de 48 de ani.

Organizaţia criminală ‘Ndrangheta, din Calabria, din care face parte Katia Sanginesi, se ocupă cu traficul de droguri, crime, cămătărie.

Marți, 29 noiembrie, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au prins în flagrant delict două persoane, imediat după ce au aruncat în aer bancomatul amplasat în Pavilionul Expozițional Constanța. Cei doi au reușit să sustragă banii din interiorul ATM-ului.

Cei în cauză, un bărbat, de 48 de ani, respectiv o femeie, de 55 de ani, sunt bănuiți și de comiterea unei fapte similare în localitatea Castelu și a unei tentative, prin același mod de operare, comise în Mamaia.