Oficialități sucevene s-au pretat la a minți că au găzduit refugiați ucraineni pentru a încasa zeci de mii de lei de la stat

Radu Gheorghe Munteanu, fost director al Clubului Sportiv Municipal Rădăuți, actualmente director al Școlii Gimnazială Nr. 5 ”Bogdan Vodă”, și Cosmin Nichiforiuc, angajat al CSM Rădăuți și fiul Cristinei Nichiforiuc, city manager al orașului Rădăuți sunt implicați în Suceava într-un scandal ce implică fonduri dedicate refugiaților ucraineni, scrie Monitorul de Suceava.


În cazul lui Radu Gheorghe Munteanu suma încasată este de 30.380 de lei pentru că ar fi cazat timp de o lună echivalentul unui număr de 434 de refugiați, respectiv 14 persoane pe zi, asta în condițiile în care, potrivit declarației de avere, are o locuință de numai 67 de metri pătrați. Contactat telefonic, Radu Gheorghe Munteanu a declarat că ”lucrurile prezentate în spațiul public nu sunt conforme cu realitate”.

Miercuri seară, atât Radu Gheorghe Munteanu, cât și Cristina Nichiforiuc, care era președinta organizației de femei PNL Rădăuți, și-au dat demisiile din funcțiile deținute în cadrul acestei formațiuni politice. Mai mult, Cristina Nichiforiuc a demisionat și din funcția de city manager al orașului, semn că acuzațiile apărute în spațiul public nu sunt doar simple supoziții.

Mai trebuie adăugat că pe lista de deconturi, aprobată de Primăria Rădăuți, apar și alte persoane, iar suma cea mai mare care a fost decontată se ridică la nu mai puțin de 56.420 de lei, ceea ce echivalează cu faptul că a cazat și hrănit echivalentul a 800 de persoane pe parcursul unei singure luni.