Operator 112: „Poate dura jumătate de oră, poate dura o oră, poate dura 20 de minute sau poate dura 3 ore. Asta este legislația. La revedere!”

0
6

După ce a fost șicanată în trafic și urmărită până acasă, o adolescentă din Vrancea a sunat la 112 cerând ajutorul Poliției. Mai ales că mașina ce o urmărise staționa în fața casei ei. Operatorul de la 112 i-a transmis însă că nu are mașini de Poliție libere. „Asta e legislația”, i-a replicat la telefon agentul de poliție, spunându-i că este posibil să fie o mașină liberă în una, două, trei ore.

CONVORBIRE ADOLESCENTĂ – DISPECER POLIȚIE

Fata: Și cât timp ar trebui să aștept ca să pot pleca?

Dispecer: Habar nu am! Poate dura jumătate de oră, poate dura o oră, poate dura 20 de minute sau poate dura 3 ore. Habar nu am! Doamnă, domnișoară, să nu credeți că ei au altă treabă decât munca de poliție! Sunt la un caz unde cineva era amenințat cu un cuțit că este omorât. Adică trebuiau să fie acolo…

Fata: Toate echipajele?

Dispecer: Nu toate, doamnă. V-am dat exemplu doar de unul. Asta este legislația. La revedere!

Paula Enache, purtător de cuvânt IPJ Vrancea, a oferit explicații la Realitatea TV, în emisiunea Legile Puterii: „Ma voi documenta si va voi spune cate echipaje de Politie sunt, imediat ce am aceasta informatie. Politia judetului Vrancea are un deficit de personal. Un echipaj are program de 8 ore pe zi si sunt trei schimburi.

Nu ne-am mai confruntat cu astfel de situatii, dar vom face o analiza si vor fi dispuse masurile legale, daca se va constata ca cineva nu si-a facut treaba.

Am luat act de aceasta sesizare in cursul zilei de astazi, din media. Daca pentru dumneavoastra prezinta interes, voi reveni in cel mai scurt timp cu cifre concrete”.