Primarul sectorului 2 iar ne fură la bordură

0
21

Primăria Sectorului 2 începe iar să arunce cu milioane în ceea ce denumește acțiune de reamenajare a spațiilor verzi de pe marile bulevarde și a parcurilor. Pe arterele principale din sectorul administrat de necunoscutul primar Mugur Toader s-au antamat lucrările pentru montarea unor sisteme de irigații, pentru înălțarea bordurilor și amenajarea unor movile de pământ și plantarea de gazon.

Lucrările se fac în baza unui acord-cadru încheiat anul trecut de Administrația Domeniului Public Sector 2, pe o perioadă de 4, ani cu firma Cris Garden, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea estimată a acordului-cadru este de circa 110 milioane lei fără TVA, până acum fiind semnate contracte subsecvente de circa 50 milioane lei. Cu câteva luni înainte firma a mai primit prin procedură simplificată 17 contracte, tot pentru întreținerea spațiilor verzi, în valoare totală de circa 5,7 milioane lei fără TVA. Cris Garden este abonată la contracte din bani publici.

În septembrie 2018, Primăria Sectorului 2 a atribuit prin licitație un acord-cadru pe 4 ani pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi din sector. Acesta a fost împărțit în 5 loturi, pe fiecare lot fiind încheiat câte un contract. Toate au fost câștigate de firma Cris Garden, valoarea lor însumând circa 111 milioane lei fără TVA.