Primul rechin din Justiție ce cade în plasa SIIJ. Judecătorul Ion-Tudoran este anchetat penal

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, magistrat al Curții de Apel București, este sub ancheta penală a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție din cadrul Parchetului General (SIIJ), acesta fiind primul dosar semnificativ al Secției. Motivele pentru care Ion-Tudoran este cercetat de SIIJ au legătură, potrivit unor surse, cu modul de dobândire al averii sale imobiliare.

Cercetarea penală a judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) ar avea legătură cu modul în care acesta și-a plasat pe numele fiului cel mic, Tudor, o proprietate imobiliară de 100.000 de euro de euro situată în Sinaia. Tudor Ion-Tudoran, fiul cel mai mic al „judecătorului limuzină”, zis și „Zeus”, deși abia a terminat o facultate particulară și nu a lucrat absolut nicăieri, deține, totuși în Sinaia, chiar în Complexul Izvorul Dorului din Calea Moroieni nr. 39, un apartament de lux. Fiul judecătorului, căci el figurează în acte, a cumpărat apartamentul cu numărul 31 în anul 2014. Conform informațiilor publicate de dezvoltatorul complexului, firma Romnic Investments SRL, valoarea bunului imobiliar plasat pe numele fiului magistratului Ion-Tudoran este de peste 100.000 de euro. Această sumă nu poate fi justificată în nici un fel de Tudor Ion-Tudoran, mediator de profesie de puțin timp. Și nici de tatăl acestuia, magistratul, ori de mama – Doina Ion-Tudoran, director în Consiliul Concurenței.

Ca atare, se poate considera că achiziția apartamentului de lux din Sinaia a fost, de fapt, efectuată de judecătorul Ion-Tudoran din surse financiare pe care nu le poate justifica legal. Proprietatea imobiliară din Sinaia nu a fost niciodată menționată de judecătorul Ion-Tudoran în declarațiile sale de avere. Nici soția lui, Doina Ion-Tudoran, director în Consiliul Concurenței, nu a menționat deținerea proprietății, deși fiul cel mic, Tudor, se afla în întreținerea familiei.

Judecătorul Ion-Tudoran a fost și în atenția Inspecției Judiciare din cadrul CSM, nefiind exclus ca dosarul penal deschis pe numele acestuia de către SIIJ să preia o parte din ancheta procurorilor inspectori în ce privește traficul de influență exercitat în favoarea fiului său, Alexandru Ion-Tudoran, care ar profesa ilegal activitatea de avocat. Magistratul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran este primul caz semnificativ instrumentat de SIIJ de la înființare și până în prezent. Bine plasat în sistemul judiciar, cu mulți prieteni care îi datorează servicii, inclusiv de către unii judecatori, magistratul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran urma să se pensioneze în luna octombrie a acestui an.