Prins în dosare penale | Candidatul PSD Ialomița la Senat, afaceristul Ștefan Țintă, figurează în anchetele procurorilor

0
266

Social-democrații trimit să candideze la Ialomița, pentru o poziție de senator, pe afaceristul Ștefan Țintă, personaj suficient de controversat și implicat totodată, potrivit informațiilor de pe portalul justiției, într-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița. Alături de alți membri ai familiei, dar și de firmele din grupul Premier pe care aceștia le controlează, candidatul Ștefan Țintă este subiect în dosarul penal 36/P/2015. În trecut, același Ștefan Țintă, acum aspirant la imunitatea parlamentară, a mai avut probleme și cu permisul de port-armă, intrând în conflict cu Inspectoratul Județean de Poliție.

Ștefan Țintă are sub control mai multe societăți comerciale, unele aflate în vizorul autorităților încă din 2015

Conform informațiilor publice, Țintă Ștefan, Țintă Alexandru, Țintă Nicolae și Țintă Măndica sunt în vizorul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița. Cum alături de ei sunt cercetate și afacerile derulate de societățile comerciale Premier Com SRL, Premier Flooring Group SRL, Premier Spedition SRL și Premier Transport Auto SRL (toate deținute și controlate de familia Țintă), cel mai probabil ancheta vizează acuzații financiare.

De altfel, Măndica Țintă – director economic și contabil în cadrul firmelor din grup, mai apare în dosarul penal 1540/98/2018 de pe rolul încă pe rolul Tribunalului Ialomița având calitatea de inculpat. Recent, la termenul din data de 11 noiembrie, judecătorii au schimbat încadrarea juridică a faptelor comise de aceasta.

Extras din hotărârea judecătorilor:

Admite cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru care au trimiși în judecată inculpaţii Rugină Gabriel, Țintă Măndica, Ene Mădălina Nicola (fostă Coman) și Galavotti Luca.

Inculpata Țintă Măndica,
– din infracţiunea de spălarea banilor, prev. de art. 29 alin. 1 lit. a și c din Legea 656/2002, în infracţiunea de spălarea banilor, prev. de art. 49 alin.1 lit. a din Legea 129/2019, cu aplic. art. 5 Cp. și art. 77 alin.1 lit. a C.p. (săvârșirea faptei de trei sau mai multe persoane împreună-săvârșirea faptei împreună cu inculpaţii Galavotti Luca și Rugină Gabriel);
– din infracţiunea de spălarea banilor, prev. de art. 29 alin. 1 lit. a și c din Legea 656/2002, în infracţiunea de spălarea banilor, prev. de art. 49 alin.1 lit. a din Legea 129/2019, cu aplic. art. 5 Cp. și art. 77 alin.1 lit. a C.p. (săvârșirea faptei de trei sau mai multe persoane împreună-săvârșirea faptei împreună cu inculpaţii Galavotti Luca și Rugină Gabriel);
totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal .

Sunt cercetate chiar firmele controlate de candidatul PSD

Candidatul PSD Țintă Ștefan nu este deloc străin de afacerile cercetate penal de procurori și aflate acum în judecată la Tribunalul Ialomița. Premier Flooring Group SRL și Premier Transport Auto SRL – aflate în atenția procurorilor în dosarul 36/P/2015 instrumentat de procurorii Tribunalului Ialomița, sunt, de fapt, afacerile sale personale. El deține 50% din părțile sociale ale acestor firme, dar și funcția de administrator. Iar cum ancheta procurorilor și judecarea faptelor nu s-au încheiat, este foarte posibil ca în eventualitatea în care va reuși, totuși, să fie ales senator, Ștefan Țintă să își piardă rapid imunitatea parlamentară pentru a fi deferit justiției.

A rămas fără arme și permis de port-armă

Pentru că nu s-a prezentat la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. IALOMIȚA cu armele înscrise în permis și cu documentele stabilite pentru prelungirea valabilității, respectiv copii ale C.I., permisului de vânătoare, cazierul judiciar, avizul psihologic, fișa medicală adeverință de la medicul de familie, Ștefan Țintă și-a pierdut dreptul de a deține arme. Deranjat că polițiștii nu l-au înștiințat din timp față de obligația pe care el o avea și trebuia să o îndeplinească, candidatul PSD la Senat a încercat să își recupereze permisul de port-armă dând în judecată IJP Ialomița. A pierdut cazul fără drept de apel, până și judecătorii de la Curtea de Apel București respingandu-i la începutul lunii iulie anul curent cererea.