S-a dat singur de gol | De dragul pensiei speciale, Ion-Tudoran s-a făcut bine

0
88
Judecătorul Ion-Tudoran, cu Mustangul sport, pe vremea când nu suferea de anhedonie

Eforturile fostului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de a scăpa de ancheta penală a SIIJ sub pretextul că este bolnav psihic sunt anulate de o serie de înscrisuri emise chiar de…Ion-Tudoran. Citat de procurori la finalul lunii septembrie pentru a fi audiat, fostul magistrat s-a internat la data de 30.09.2019 la Spitalul Obregia, Sectia 1311 Psihiatrie acuți 6. A fost externat după trei săptămâni, la data de 22 octombrie 2019. În tot acest timp, ajutat de medicii secției a 6-a de la Obregia, secție condusă de psihiatrul Eduard Moțoescu, Ion-Tudoran a refuzat să se prezinte la SIIJ, motivând că starea psihică nu îi permite. Mai ales că personajul acuza și anhedonie, adică lipsa apetitului sexual.

Culmea este că la doar o zi după internare, în timp ce, teoretic, era incapabil să rationeze, Ion-Tudoran a scris și semnat cu mâna lui o cerere de chemare în judecată a Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Fostei Securități (CNSAS). La data de 1 octombrie 2019, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a redactat și semnat o acțiune în contencios administrativ prin care a solicitat Curții de Apel Bucuresti emiterea unei hotărâri care să ateste faptul că nu a fost colaborator al fostei Securități. Acest act i-ar fi necesar pentru a primi și pensia de serviciu, specială. Fiind vorba, așadar, de primirea unei sume de bani, Ion-Tudoran a uitat că este un bolnav psihic ce tocmai traversează un episod depresiv sever. Acțiunea lui Ion-Tudoran a fost înregistrată la Secția Contencios Administrativ a Curții de Apel București și a primit numărul de dosar 5679/2/2019.

Acțiunea înregistrată pe portalul Curții de Apel București arată că fostul magistrat are discernămînt. Pentru a-și obține pensia specială

Data de înregistrare pe portalul instanței este de 8.10.2019. Asadar, în timp ce era spitalizat la Obregia, secția Psihiatrie 6 și nu se prezenta la audieri motivând că se află sub influența unui episod depresiv sever și a medicamentelor psihotrope (Anxiar, Arketis, Mirtazapina) același Ion-Tudoran era suficient de lucid pentru a accesa Justiția prin acțiunea din dosarul 5679/2/2019. Mai ales că s-a adresat direct instanței, nu prin avocați sau reprezentant legal. Documentul înregistrat la grefă nu conține sintagma „ Corneliu Bogdan Ion-Tudoran prin avocat”, ceea ce nu exclude posibilitatea ca în timp ce era spitalizat în acte, Ion-Tudoran să se fi deplasat nestingherit prin București pentru a-și depune cererea. Doar era vorba de pensia lui specială. Acțiunea din dosarul 5679/2/2019 inițiată de Corneliu Bogdan Ion-Tudoran este de natură să înlăture efectele protecției generată prin internarea la Psihiatrie. Pentru că actul dovedește că Ion-Tudoran era lucid și nu suferea de nicio depresie acută atunci când a accesat Justiția. Invers, da! Când Justiția îl căuta pe acasă, Ion-Tudoran era foarte grav bolnav.

Semnătură de pe acțiunea în instanță arată că Ion-Tudoran, după o zi la Obregia, nu mai acuza episod depresiv sever

Val de infracțiuni în dosarul fostului magistrat

De două luni de zile, Ion-Tudoran s-a internat, pe rând, fie la Spitalul Obregia din București, fie la Sanatoriul de Nevroze Predeal. La orice încercare de citare din partea procurorilor SIIJ, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran s-a prevalat de dreptul său de a fi bolnav psihic. El se afla de circa trei săptămâni la Sanatoriul de Nevroze Predeal, loc în care a avut loc recent o defilare a unor adolescente în lenjerie intimă. Pentru fiecare zi de așa-zisă spitalizare, statul român cheltuie pe Ion-Tudoran suma de 120 de lei.

La Sanatoriul Predeal, unde este internat Corneliu Bogdan Ion-Tudoran

Declanșarea cercetării penale împotriva fostului judecător vine ca urmare a unor sesizări formulate de omul de afaceri Cezar Panait, care a fost escrocat de fiul lui Ion-Tudoran, Alexandru Ion-Tudoran. Acesta, deși nu a fost niciodată membru al Baroului Național, a susținut că este avocat și a încasat de la omul de afaceri o sumă considerabilă. Atunci când și-a dat seama că este înșelat, Cezar Panait a fost amenințat cu puterea și relațiile pe care le avea judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran. Ancheta derulată de procurorii SIIJ ar mai avea în vedere exercitarea de către Ion-Tudoran a infracțiunii de șantaj și asupra altor oameni de afaceri, dar și apartenența fostului magistrat la anumite grupări mafiote române și bulgare implicate în operațiuni de spălare de bani și jocuri de noroc.