Șefa ANAF Galați, Mioara Carp, denunțată pentru practici mafiote

0
382

Oameni de afaceri șatajați pentru preluarea unor active

Cu protecție politică USR/PNL și în baza unor prietenii ancorate în Justiție, șefa ANAF Galați, Mioara Carp, a dezvoltat incredibile mecanisme ce au ca țintă spolierea activelor valoroase ale unor firme private, susțin mai mulți angajați ai Fiscului gălățean. Potrivit unei anchete prezentate de https://jurnalist.ro/scandal-sefa-anaf-galati-si-a-pus-subalternii-in-cap/, în colimatorul grupării infracționale din jurul șefei ANAF Galați au intrat multe afaceri plasate în insolvență, scopul fiind acela de preluare în special a terenurilor pe care se pot dezvolta proiecte imobiliare. Faptele grave denunțate de inspectorii ANAF Galați despre șefa acestei instituții, prezentate mai jos, sunt deja în atenția autorităților judiciare.

Cu studii inginerești, Mioara Carp a ajuns să ocupe funcția de șef ANAF Galați. Periodic, pentru a-și crea o imagine bună, Carp apelează la ziariștii locali pentru interviuri lingușitoare

Traseul impostoarei

Potrivit sesizării, fără a avea studii în domeniul fiscal, la bază fiind inginer automatizări, dar cu un mare doctorat plagiat în…”conducerea automată a sistemelor de colectare și tratare a apelor uzate”, Mioara Carp a fost simplu funcționar IT până în anul 2015. Pentru ocuparea acestui post a fost ajutată de soțul ei, Cătălin Carp, care deținea atunci o firmă de reparații calculatoare. După instalarea Guvernului condus de Dacian Cioloș, beneficiind de sprijinul USR, Mioara Carp a fost avansată în 2015 în funcția de Sef serviciu la AJFP Galați. Iar din această nouă poziție a descoperit că se pot face bani foarte ușor din manipularea insolvențelor. Ca atare, soțul a trecut de la afaceri cu reparații de calculatoare la admnistrarea firmelor plasate în reorganizare, înregistrându-și Cabinet Individual de Insolvență Carp I. Cătălin – CUI 35138341. O afacere fructuoasă în familia Carp, soția urmărind insolvențe ce erau apoi plasate soțului.

Constituirea grupului infracțional

Împrietenirea pe linie de partid (USR) cu Paul Găletușe i-a deschis „finanțistei” Mioara Carp noi orizonturi. Căci prin intermediul lui Găletușe s-a consolidat apoi relația cu Marin Popescu (director adjunct al Poliției locale) și mai ales cu soția acestuia – Gabriela Getty Popescu, pe atunci procuror DNA Galați, avansată fără examen în prezent procuror la Parchetul General. Cunoscuți deja pe plan local pentru diverse escrocherii imobiliare realizate în baza Legii 10 privind retrocedările, Găletușe și Popescu, în bună colaborare și cu șeful DGA Galați, Doru Leonte, și-au rezolvat multe interese cu ajutorul Mioarei Carp.

Reintrarea la guvernare a USR în 2020 urmată de numirea Mioarei Carp în funcția de șef ANAF Galați prin intervenția cuplului Doru Leonte – Gabriel Avramescu a avut rolul să determine toate aceste personaje să își consolideze relațiile și să exploreze infracțiuni mafiote tipice grupărilor infracționale.

Active luate cu japca și oameni de afaceri intimidați

Știind deja că banii mulți, foarte mulți se pot face din controlul insolvențelor, ca șefă a ANAF Galați Mioara Carp a trecut la un nivel superior. De un real ajutor a venit și ascensiunea lui Paul Găletușe la cabinetul vicepreședintelui ANAF Emil Sămărtinean, dar și înscrierea soțului, Cătălin Carp, în USR Galați.

Primul luat în vizor de grupare a fost omul de afaceri Cornel Mangalea. Folosind ca „săgeți” doi afaceriști penali – Radu Gheorghe zis Gelu Țăranu și olandezul Bies Johan David – Mioara Carp și acoliții au încercat să pună mâna pe toate activele deținute de Mangalea. După ce au obținut casele și yachtul acestuia, „săgețile” Radu Gheorghe și Bies Johan David au fost cercetați de DIICOT și trimiși în judecată. Însă grupul infracțional constituit în jurul șefei ANAF Galați nu s-a sperit, ci i-a înlocuit pe cei doi cu diverși cetățeni din Republica Moldova.

Deja procurorii au anihilat o parte din grupul infracțional

Nu întâmplător, omul de afaceri austriac Ioan Wagner a fost vizitat de doi basarabeni ce i-au făcut propunerea de preluare a firmei Decinera ce administrează un incinerator de deșeuri periculoase în Galați. S-au exercitat presiuni directe, fără perdea, fiind inoculată ideea că fără sprijinul grupării Carp, incineratorul nu va funcționa vreodată.

Societatea ICMRSG, țintă a grupării Carp pentru terenurile centrale din Galați

Vânătoarea de active l-a vizat apoi pe patronul companiei ICMRSG, Toni Coman. O falsă sesizare, semnată de un muncitor ce lucrase doar 6 zile la ICMRSG, decedat cu un an înainte de a semna petiția, i-a creat șefei ANAF premisele de a exercita cele mai penale forme de intimidare și șantaj asupra acestei firme. Extrem de deranjată că societatea ICMRSG, pentru a achita datoriile la ANAF, a scos la vânzare terenurile vânate de ea și gruparea ei, Mioara Carp a ordonat tuturor subalterilor să facă orice, să blocheze tranzacțiile pentru a determina falimentarea acestei societăți. Evident, ca apoi, din faliment, să poată manipula executarea activelor constând în terenuri numai bune pentru proiecte imobiliare. Când în urma repetatelor controale nu s-a găsit nimic, Mioara Coman le-a reproșat propriilor angajați, cu scopul intimidării, că au luat șpagă! Deși spre structura centrală a ANAF au plecat mai multe sesizări formulate de angajații Fiscului Galați, toate au fost stopate de amicul Paul Găletușe.

Culmea este că, instalată în funcție de USR, Mioara Coman a fost destituită la nici două luni de la numire. Însă protecția oferită de prietena Gabriela Getty Popescu, procuror acum la Parchetul General, a prefectului de Galați, Gabriel Avrămescu și a consilierului Paul Găletușe a funcționat perfect, iar Coman a fost repusă în funcție prin reîmputernicire.

Drept la replică

Față de cele prezentate mai sus, șefa ANAF Galați a solicitat redacției publicarea unui drept la replică, susținând că faptele expuse nu sunt reale.