Speculă ordinară pe timp de pandemie? Soțul Andreei Esca vinde măști medicale cu 20 de lei bucata

0
226

În plină criză de produse sanitare de protecție împotriva virusului SARS CoV-2, soțul Andreei Esca, Alexandre Eram, încearcă să își rotunjească averea oferind măști medicale antibacteriene la un preț astronomic, de 20 de lei per bucată. Mare filantrop cu un caracter aparte, Alexandre Eram a trimis mailuri tuturor partenerilor săi de afaceri și cunoscuților prin care i-a înștiințat că firma sa, Sonya Mod SA, scoate la vânzare măști de protecție civila la 1,90 euro/buc (fără TVA) și măști medicale antibacteriane la 3,50 euro/buc (fără TVA). Un preț de-a dreptul exorbitant, căci valoarea firească a unei măști înainte de izbucnirea pandemiei era de circa 30 de bani. Consortul prezentatoarei Andreea Esca de la Pro Tv (personaj altfel dedicat și implicat în multe acțiuni umanitare și sociale în fața camerelor tv) pare a practica o speculă îngrozitoare ce poate fi oricând sancționată de autorități, mai ales în contextul stării de urgență decretată în România. Grăbit să facă bani, mulți bani, Alexandre Eram a impus și o comandă minimă de 50 de bucăți pentru măștile lui. Mai scump ca pe emag sau olx.

Soțul Andreei Esca își laudă măștile vândute la suprapreț.

Buna ziua,

Unul dintre clientii noștri « Grupul Denantes » :, specializat in comercializarea de lenjerie de uz casnic, dar si in uniforme de lucru, a reusit sa ne furnizeze tesatura necesara pentru a putea produce masti textile. Aceste masti sunt, in general, vandute in Franta la pretul de 5 euro / bucata. Am inceput deja productia si saptamana viitoare vom putea produce 140.000 de masti pe saptamana. Exista doua tipuri de masti: masca de protecție civila la 1,90 euro / buc (fara TVA) si masca medicala antibacteriana 3,50 euro / buc (fara TVA). In cazul in care sunteti interesati si avand in vedere cererea foarte mare pentru aceste produse, va rog sa ne transmiteti comanda dvs. cat mai rapid posibil. Comanda minima este de 50 buc.

Atasat gasiti cele doua tipuri de masti. Capacitatea de productie este de 140.000 masti pe saptamana iar la sfarsitul saptamanii viitoare putem livra primele masti.

Pentru moment sunt disponible doar mastile varianta nr. 1 la 1.90 Eur /buc (fara TVA), urmand ca mastile varianta nr. 2 sa fie disponibile in 15 zile.”

Astfel le-a transmis Alexandre Eram partenerilor de afaceri, atașându-le fotografii cu măștile scoase la vânzare la prețul de 4,165 euro/bucata cu tva, ba chiar și o fișă de comandă.

Venituri de sute de mii de euro pentru familia Andreei Esca

Cum firma Sonya Mod SA a familiei Andreea Esca/Alexandre Eram poate produce 140.000 de măști pe săptămână, simple calcule arată că încasările realizate din teama populației de îmbolnăvirea ar fi,de minim 316.000 de euro pe săptămână. Asta dacă fabrica lui Eram ar produce cele 140.000 de măști săptămânale doar în varianta simplă, scoasă la vânzare la prețul de 1,9 euro fără tva (2,261 euro cu tva). Dacă ar produce măști antibacteriene, adică cele de 4,165 euro/bucata cu tva, producția a 140.000 de bucăți ar însemna pentru familia Andreei Esca încasări peste 583.000 de euro. Deh, materiale franțuzești de calitate!

Chilipir! doar 3,5 euro fără TVA pentru o mască. Nimic despre vreo donație!

În atenția ministrului Vela: rechiziționați stocurile și fabrica!

În condițiile în care specula cu produse sanitare a ajuns la cote alarmante, autoritățile statului român au, iată, încă o soluție pentru a ajuta spitalele și cetățenii. În baza stării de urgență decretată, statul poate dispune instant rechiziționarea întregii producții de măști pe care Alexandre Eram dorește să o vândă cu sute de mii de euro. Mai mult, aceleași autorități sunt datoare să deruleze verificări la firma Sonya Mod SA controlată de Alexandre Eram pentru a combate ceea ce pare a fi o speculă ordinară în vremuri grele. Interesant este și faptul că Alexandre Eram, cetățean francez, a ales să își vândă în România măștile. Oare din prea multă grijă față de români? Sau pentru că în Franța nimeni nu i-ar fi permis ca pe timp de criză să ceară 4,165 euro pe o banală mască medicală? Desigur, ar fi de așteptat și un punct de vedere al Andreei Esca, căci este vorba, la urma urmei, de o afacere a familiei. Atât cât permite deontologia, dacă mai există.

În locul unor concluzii, ar fi reținut faptul că sute de români din țară sau plecați în străinătate au lansat donații către diverse spitale sau au trimis măști, mănuși și geluri bactericide. ”Bună seara, România! Bună seara, București!”