Sub ancheta procurorilor. Fiul judecătorului Ion-Tudoran este cercetat penal

Alexandru Ion-Tudoran, fiul magistratului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, este cercetat penal de procurori. Potrivit unor adrese publice oferite cotidianului„România liberă”, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu investighează faptele penale ale falsului avocat Alexandru Ion-Tudoran. Alexandru Ion-Tudoran profesează de ani ca avocat fără a deține, legal, această calitate.

Fiul magistratului Ion-Tudoran a îmbracat roba de avocat și a pledat în fața judecătorilor deși nu avea acest drept. De altfel, el nu a figurat niciodată în Tabloul Avocaților. Cu toate acestea, Alexandru Ion-Tudoran a fabricat și a folosit un fel de împuternicire avocațială pretins a fi emisă de Baroul din Madrid. In realitate un fals grosolan redactat în română și spaniolă utilizat în toate dosarele. Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran poate fi socotit părtaș la infracțiunile fiului, căci deși știa situația acestuia, l-a desemnat ca apărător într-o cauză de contencios judecată în dosarul 1307/120/2016 la Tribunalul Dâmbovița. Judecătorul Ion-Tudoran și-a exercitat influența în favoarea fiului său.

De altfel, în trecut, judecătorul a mai făcut presiuni asupra unor colegi și polițiști pentru a-și salva fiul de anchete penale.

Baroul București a confirmat faptul că fiul judecătorului nu este membru al UNBR și, ca atare, nu putea profesa.